Det ar eftermiddag i fiskehamnen i Bushehr. Vi sitter bakom en pir i la for vinden fran persiska viken. Fiskarna rensar naten fran dagens fangst men har tagit en kort paus for att ata applen, deras roster blandas med kluckandet fran vagorna och masarnas skrik. I overmorgon ar det lucia men i solen ar det riktigt varmt, vi sitter i t-shirt och och uppkavlade jeans. Fiskarna jobbar i jackor och mossa.

3 mil bort ligger karnanlaggningen som hela varlden talar om men ingenting kanns mer franvarande an Putin och Bush. Ja, bortsett fran namnet da. Bushehr ar utan tvekan forst ut om USA far for sig att bomba Iran, fast tanken pa nattliga flyganfall kanns overklig nar man sitter och dasar i solen.

Mohsen har tagit ledigt fran jobbet och visat oss runt i stadens gamla kvarter. Det ar an fin hamnstad med palmer och sma grander - skont att varva ner fran kaoset i Teheran. Vi traffade Mohsen pa bussen fran Shiraz och blev bjudna att bo hos honom och hans tva kompisar vilket vi glatt accepterade. Vi fick ett eget rum i deras trea och blev bjudna pa en sen middag nar Meisam och Massoud kom hem fran jobbet. De ar alla i var alder och jobbar med programering och webdesign, ar valdigt vanliga och vi har mycket kul tillsammans.

Det har blivit dags att rora pa sig. Mohsen ska en svang forbi sitt jobb, Gustav och jag ska ta oss en titt pa basaren. Kanske kopa lite notter, satta oss pa en bank och titta pa solnedgangen? Det ar svart att inte ma bra.

Inga kommentarer: